Personal tools

Dr.-Herbert-Stolzenberg-Award for the Study of Culture

Giessen University’s International Graduate Centre for the Study of Culture (GCSC), funded by the German federal government’s Excellence Initiative, offers a three-year struc-tured PhD programme in the study of culture. With its excellent research environment, a doc-toral programme which is tailored to the needs of PhD students and the intensive personal support it provides, the Graduate Centre offers postgraduate students optimum conditions for their PhD projects and a custom-made preparation for the time thereafter, both with regard to academic and non-academic careers.

On initiative of the Dr.-Herbert-Stolzenberg Foundation and the President of Justus-Liebig University Giessen, the GCSC will once more grant awards for the advancement of research merits to outstanding young scholars in two categories:

Dr.-Herbert-Stolzenberg Award for the Study of Culture for

Excellent Dissertation Projects in the Study of Culture

as well as

for Excellence in Higher Education Teaching by Doctoral and Postdoctoral Researchers

All awards amount up to 2,000 € and serve the advancement of young researchers. They may contribute towards own research purposes (covering printing costs, purchasing of research and teaching material, research trip funding etc.).

Applications are to be submitted as hard copy to the GCSC, Alter Steinbacher Weg 38, 35394 Giessen, and additionally as pdf per email to gcsc@gcsc.uni-giessen.de by July 15, 2019. For further information, please see the announcement.