News Center: Data Science und Digitalisierung

Data Science und Digitalisierung
BWL XI: Paper at ICIS 2019
A new research paper has been accepted for publication in the proceedings of the 40th International Conference on Information Systems (ICIS 2019). ICIS is the flagship conference in Information Systems and ranked A in the VHB ranking.
BWL XI: Klausureinsicht
Die Klausureinsicht für die Klausur „Data Science for Management“ (SS19) findet am 13.09.2019 von 15:30 bis 16:00 Uhr in der Licher Str. 62, Raum 102 statt.
BWL XI: New Master's Course: Text Mining
We will offer a master's course on "Text Mining" in winter semester 19/20. The course will have an interactive format including coding sessions, discussions, and presentations by students. The course is also open to interested bachelor students currently enrolled in the 210- and 240-CP programs.
BWL XI: Google Education Grant
A new education grant from Google supports our teaching activities in the next semester by funding cloud resources for the course "Text Mining". The Google Education Grant provides each course participant with education credits that allow accessing cloud resources and data science tools from the Google Cloud Platform.
BWL XI: Software Paper on Reinforcement Learning in Journal of Open Source Software
A new software paper has been accepted for publication in Journal of Open Source Software. The paper presents the first R package for performing model-free reinforcement learning in R.
BWL XI: Paper on Fake News Prevention at NeuroIS Retreat 2019
A new research paper on fake news prevention has been accepted for presentation and inclusion in the conference proceedings at NeuroIS Retreat 2019, Vienna, Austria.
BWL XI: Paper at NAACL-HLT 2019
A new research paper has been accepted for publication in the proceedings of 17th Annual Conference of the North American Chapter of the Association for Computational Linguistics: Human Language Technologies (NAACL-HLT 2019). NAACL-HLT is one of the ACL flagship conferences in natural language processing (acceptance rate of ~20%).
BWL XI: Google Research Grant
A new research grant from Google supports our research by funding cloud resources for machine learning applications in electronic commerce and finance.
FB02: Data Science und Digitalisierung
Wissenschaftler der University of Oxford auf Professur an der Universität Gießen berufen.
JLU: Erste Tenure-Track-Professuren an der JLU besetzt
Zügige Berufungsverfahren nach Erfolg im Nachwuchspakt von Bund und Ländern – Fachbereich Wirtschaftswissenschaften stärkt Digitalisierungs-Kompetenzen
ältere News