ICPA-Forum and JCPA Workshop in Heidelberg

Dr. Sandra Schwindenhammer joined the 17th ICPA-Forum and JCPA Workshop of the Journal of Comparative Policy Analysis (JCPA) at Heidelberg University on March 8-9, presenting the paper “The Politicized Norm Cluster of Sustainability and Global Agricultural Policymaking: Comparing Norm Interpretation and Prioritization of International Organizations”.

The workshop entitled “Issue Politicization and Policy Change: Lesson Drawing from the Case of Agriculture-Food Policy Process” aimed to spark a structured theoretical debate on issue politicization and policy change, using the agri-food policy domain as a theory-generating case. Guided by a theoretical framework paper, the workshop participants had the opportunity to discuss their contributions in a detailed and comparative manner.

The papers are eligible to be included in a special issue of the JCPA, guest edited by the workshop convenors Prof. Dr. Peter H. Feindt (HU Berlin), Dr. Sandra Schwindenhammer (JLU Giessen) and Prof. Dr. Jale Tosun (Heidelberg University).