Interdisciplinary Exchange at ZEU Working Lunch

Following the invitation of the Center for International Development and Environmental Research (ZEU), the research team presented the main objectives of the TANNRE project at ZEU Working Lunch on February 14.

The TANNRE project especially benefits from the interdisciplinary exchange at the interface between social and natural sciences, which is why ZEU is an important cooperating institution. After the presentation at the Working Lunch, the research team received feedback from experts in areas such as nutritional sciences, geography and agricultural economics. Further exchange during the following stages of the project is in preparation.

The Center for International Development and Environmental Research (ZEU), which has been conducting applied developmental and environmental research on an international scale at Justus Liebig University since 1998, mainly works in an interdisciplinary manner. Its orientation – with respect to subject and content – towards environmental and developmental aspects is based on the idea that ecological and economic influencing variables are mostly interdependent and should thus be treated in an interdisciplinary way. Sustainable solution strategies require a just access to resources for everyone, which can only be realized via the appropriate institutional parameters. Hence, the ZEU's problem-oriented approach focusses on providing an interface between social and natural sciences.

005.JPG