Events

Information about seminars and conferences of the Collaborative Research Center 1213

S E M I N A R  S E R I E S

NEW: From July 2018 onwards, the seminars given by external guest speakers will start at 17:00 s.t. instead of at 18:00 s.t. The duration will stay at one hour. The seminars presenting the progress of our projects will start at 14:00 and end at 17:00 comprising three project presentations and a break.

Upcoming seminars:

24.05.2019 block seminar from 14:00 - 17:00 including break:

1) presentation of B05:

"Importance of mitochondrial ROS for the development and progression of right heart failure."
2) presentation of B08:

"Impact of standard PH therapies on right heart function – comparison of riociguat and macitentan."

3) presentation of CP01:

"BioCTEPH - Biobank of human right ventricular tissue and blood specimens from CTEPH patients. "

Venue: Biomedical Research Center Seltersberg (BFS), Schubertstr. 81, 35392 Giessen, big lecture hall (ground floor, foyer B)

13.09.2019 block seminar from 14:00 - 17:00 including break:

1) presentation of CP02:

"Phenotyping of pulmonary hypertension and cor pulmonale."
2) presentation of A01:

"FoxO transcription factors in PH: critical integrators of multiple signaling pathways driving vascular remodeling."

3) presentation of A02:

"Deciphering the role of BMP9 and BMP10 in pulmonary hypertension and right ventricular hypertrophy"

Venue: Biomedical Research Center Seltersberg (BFS), Schubertstr. 81, 35392 Giessen, small lecture hall (ground floor, foyer B)

G U E S T  L E C T U R E S

Dr. Garry A. Piazza, Mitchell Cancer Institute, University of Alabama, USA

"A chemical-biology approach using the sulindac indene scaffold to identify novel inhibitors of β-catenin or RAS signaling in cancer cells"

17. Jun 2019 from 5:00 - 6:00 pm at the ECCPS, Aulweg 130, 35392 Giessen, big seminar room

P A S T  E V E N T S

International Symposium 2019

The CRC 1213 International Syposium took place from 4 - 6 March, 2019 at Biomedical Research Center Seltersberg (BFS)

Foto: Elizabeta Krstic

Retreat 2018

The second retreat of the CRC 1213 took place from 18 - 19 April, 2018 at Burghotel Staufenberg (www.burg-hotel-staufenberg.com).

Group picture Retreat 2018