Personal tools

News

The Science Panel for the Amazon (SPA) is releasing an Executive Summary of the Amazon Assessment Report
The SPA Report provides a systematic overview on the state of the Amazon’s ecosystems and offers science-based policy making recommendations to conserve the Amazon, while advancing sustainable development pathways for the region.
Publicaciones sobre CAPAZ en BOLETÍN DAAD (Derechos Humanos, julio-agosto 2021)
Boletin del DAAD dedicado a los Derechos Humanos. Se da visibilidad a algunos proyectos que cuentan con apoyo y financiación del DAAD y Alemania, como es el caso de CAPAZ.
Gewaltsames Verschwindenlassen in Kolumbien, YouTube Koalition...
Online-Veranstaltung im Rahmen der Aktionskampagne „Verhaftet und Verschwunden“ der Koalition gegen das Gewaltsame Verschwindenlassen. Evento en línea como parte de la campaña “Arrestados y Desaparecidos” de la Coalición contra las Desapariciones Forzadas (Español/ Deutsch)
Cátedra de Estudios de Paz co-organiza primer diplomado CALAS/CLACSO sobre sostenibilidad y justicia social
Comienza el primer Diplomado Superior CALAS/CLASCO Sustentabilidad y Justicia Social
Online-Tagung „Corona in Lateinamerika – Analysen und Visionen für eine globale Transformation“
Am 2. – 3. Juli 2021 findet die Online-Tagung "Corona in Lateinamerika – Analysen und Visionen für eine globale Transformation" im Gespräch mit Kirchen, Wissenschaft, Politik und Zivilgesellschaft statt.
Statement against the escalation of violence in Colombia - Instituto CAPAZ
Researchers in Colombia and Germany reject the escalation of violence in Colombia
New book: Krisenklima
Environmental Conflicts from a Latin American Perspective
"Knowledge, practices and institutional representations: The black box of the juvenile justice in Colombia"
Colombian education union FECODE fights: "We want to live freely".
Interview with Martha Alfonso, second vice president of the Colombian education union FECODE. Interview by: Markus Ciesielski, PhD student at Justus Liebig University Giessen and Hans Böckler Foundation PhD scholarship holder.
New article about the consequences of oil dependence in Ecuador:
Ecuador after the commodities boom: a rentier society’s labyrinth.
New book: The Ecuadorian Oil Era von Dr. Pedro Alarcón
This book aims, from a multidisciplinary perspective, to reactivate the academic debate on whether natural resource wealth is a blessing or a curse. This book presents a groundbreaking diachronic comparative approach of analysing two Ecuadorian oil booms, those in 1972–1980 and 2003–2014.
New book: The Impact of Human Rights Prosecution. Insights from European, Latin American, and African Post-Conflict Societies
The anthology analyzes from an interdisciplinary perspective the effects and consequences of the prosecution of serious human rights violations in different countries and regions of the world at the social, political, and legal levels.