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Bärbel Mahr

Research associate in food sociology

 

Telephone: +49 (0) 641 99 39312

Mail: 

Zeughaus, Room 418,

Senckenbergstraße 3,

35390 Gießen

 

 

 

 

 

Research interests

  • sustainable food
  • diversity in food systems

 

Contributions to scientific meetings, workshops or congresses

Bärbel Mahr (2021) Ernährungssysteme aus Sicht der Konventionstheorie – welche Bedürfnisse führen zu mehr Regionalität? Beitrag zur Tagung: Gut versorgt aus der Region? Potentiale und Herausforderungen für Bedürfnisorientierung in regionalen Ernährungssystemenan der Justus-Liebig-Universität Giessen. Digitale Tagung am 23. und 24. Juli 2021.

 

Bärbel Mahr (2021) Forward to the roots: (re-)establishing local, organic and just food. Beitrag zur 8th International Degrowth Conference: Caring Communities for Radical Change, 24—28 August 2021 The Hague, NL.

 

Bärbel Mahr and Stefan Wahlen (2021) Foodscapes – Considering Diversity In Food Systems. Beitrag zur 15. Conference of the European Sociological Association: Sociological Knowledges for Alternative Futures. 31. August - 3. September 2021, Barcelona, Spain. 

 

Curriculum Vitae

 

since 01/ 2021

 

Research associate at the chair of food sociology at Giessen University

2016 - 2020

 

Reformhaus Bacher

2014 - 2016

Boehringer Ingelheim Vetmedica GmbH

 

2010 - 2014

Interdisciplinary Centre for Clinical Studies, Mainz

 

2002 - 2009

Diplom Studiengang Oecotrophologie,

Rheinische Friedrich-Wilhelms-University Bonn

Exchanges:

  •  Swedish University of Agricultural Sciences, Uppsala (2005-2006)
  •  University of Reading, UK (2008)