Personal tools

RCSC Opening Symposium / RCSC-Auftaktsymposium

When Jun 22, 2022
from 04:00 to 06:00
Where GCSC (MFR) & Online (BBB)
Contact Name
Add event to calendar vCal
iCal

Building on a strong track record in the study of culture, the newly-devised Research Centre for the Study of Culture (RCSC) offers a space for creative thinking and work with a view to mobilizing collaborative research projects. The RCSC Opening Symposium will feature presentations and exchange around a range of current and prospective research initiatives.

As a new venture, the RCSC is an extension of the GCSC, building on the latter’s status as a research centre of national and international renown. Now combined under one roof, the GCSC/RCSC simultaneously serves as a dynamic hub and interface for the area of potential “Culture–Conflict–Security (Focus: Eastern Europe)” within JLU’s research strategy “The Liebig Concept”.

As an inaugural event, the RCSC’s Opening Symposium will look to promote dialogue and engender further collaboration in the study of culture (working languages: English and German). Presentations will include “Konfliktgemeinschaften” (Communities of Conflict, initiative for collaborative research centre) and “Formen guten Lebens. Literatur als Archiv, Kritik und Laboratorium” (“Forms of the Good Life: Literature as Archive, Critique and Laboratory”, projected research group).

We look forward to welcoming you!

On-site event open to the public without prior registration. To join the lecture event online, please register here.

ab 16:00 Uhr Ankunft und Empfang im Eingangsbereich

Prof. Dr. Dr. h.c. Ansgar Nünning (Projektleitung),
Prof. Dr. Jan Rupp (Koordinator RCSC)

16:15 h