News Center: Data Science und Digitalisierung

Data Science und Digitalisierung
BWL XI: Paper at The Web Conference (WWW '21)
A new research paper has been accepted for publication in the proceedings of The Web Conference (WWW). The Web Conference is one of the flagship conferences in data science with a very low acceptance rate (CORE Ranking A*).
BWL XI: DFG Funding for Research on Covid-19 Misinformation on Social Media
Prof. Dr. Nicolas Pröllochs has received a research grant from the German Research Foundation (DFG). The research grant supports our research on Covid-19-related misinformation on social media.
BWL XI: Workshop paper at WITS 2020
A new workshop paper has been accepted for presentation at the WITS 2020. The paper uses deep learning to integrate price-relevant aesthetics of floor plans into hedonic price models.
BWL XI: Workshop paper at CODE@MIT
A new workshop paper has been accepted for presentation at the Conference on Digital Experimentation at MIT (CODE@MIT). The paper analyzes the effect of emotions in online clickbait on engagement rates.
BWL XI: Courses in Winter Semester 20/21
In winter semester 20/21, we offer the course "Text Mining" for master's students (previous course evaluation: 1.3). Bachelor's students are welcome to apply for a spot in the "Data Science Proseminar." Proseminar participants are welcome to propose seminar topics based on their personal interests.
BWL XI: Workshop paper at AMCIS 2020
A new workshop paper has been accepted for presentation at the SIGBPS Workshop on Blockchain and Financial Analytics 2020 at AMCIS 2020. The paper makes use of state-of-the-art methods in visual analytics and computer vision to learn price-relevant aesthetics of floor plans on online real estate platforms.
BWL XI: Paper in Information Sciences
A new research paper on negation scope detection has been accepted for publication in Information Sciences (IF: 5.524).
BWL XI: Google Research Grant
A new research grant from Google supports our research by funding cloud resources for machine learning and data science applications.
BWL XI: Research Paper on Fake News at NeuroIS Retreat 2020
A new research paper on fake news has been accepted for presentation and inclusion in the conference proceedings at NeuroIS Retreat 2020, Vienna, Austria.
BWL XI: Paper in Expert Systems with Applications
A new research paper has been accepted for publication in Expert Systems with Applications (IF: 4.292). The paper uses machine learning and methods from natural language processing to predict sentence-level polarity labels in financial news.
BWL XI: Paper at WCBA 2020
A new research paper on review ratings has been accepted for presentation at the Winter Conference on Business Analytics 2020 (WCBA 2020) in Snowbird, UT, USA.
BWL XI: Klausureinsicht
Die Klausureinsicht für die Nachholklausur (SS19) in „Data Science for Management“ findet am 28.01.2020 von 14:30 bis 15:00 Uhr in der Licher Str. 62, Raum 102 statt.
BWL XI: Courses in Summer Semester 2020
In summer semester 2020, we offer the course "Data Science for Management" for bachelor's students. Master's students are welcome to apply for a spot in the "Data Science Seminar." Seminar participants are welcome to propose seminar topics based on their personal interests. The first deadline for seminar applications is 27th January 2020 (via e-mail).
BWL XI: Paper at ICIS 2019
A new research paper has been accepted for publication in the proceedings of the 40th International Conference on Information Systems (ICIS 2019). ICIS is the flagship conference in Information Systems and ranked A in the VHB ranking.
BWL XI: Klausureinsicht
Die Klausureinsicht für die Klausur „Data Science for Management“ (SS19) findet am 13.09.2019 von 15:30 bis 16:00 Uhr in der Licher Str. 62, Raum 102 statt.
BWL XI: Google Education Grant
A new education grant from Google supports our teaching activities in the next semester by funding cloud resources for the course "Text Mining". The Google Education Grant provides each course participant with education credits that allow accessing cloud resources and data science tools from the Google Cloud Platform.
BWL XI: New Master's Course: Text Mining
We will offer a master's course on "Text Mining" in winter semester 19/20. The course will have an interactive format including coding sessions, discussions, and presentations by students. The course is also open to interested bachelor students currently enrolled in the 210- and 240-CP programs.
BWL XI: Software Paper on Reinforcement Learning in Journal of Open Source Software
A new software paper has been accepted for publication in Journal of Open Source Software. The paper presents the first R package for performing model-free reinforcement learning in R.
BWL XI: Paper on Fake News Prevention at NeuroIS Retreat 2019
A new research paper on fake news prevention has been accepted for presentation and inclusion in the conference proceedings at NeuroIS Retreat 2019, Vienna, Austria.
BWL XI: Paper at NAACL-HLT 2019
A new research paper has been accepted for publication in the proceedings of 17th Annual Conference of the North American Chapter of the Association for Computational Linguistics: Human Language Technologies (NAACL-HLT 2019). NAACL-HLT is one of the ACL flagship conferences in natural language processing (acceptance rate of ~20%).
ältere News