In the GGL, doctoral projects are embedded in topic-oriented research. Admission is international, and teaching is carried out in the English language. In association with the GGL the medical faculties offer a PhD – MD/PhD programme.

3rd GGL Annual Conference 2010

Here you get a detailed overview of the third GGL-Conference on Life Sciences, which took place in the physics lecture halls (Heinrich-Buff-Ring 14) from September 29th - 30th, 2010.

Poster of Third Annual Conference

Invitation to the 3rd GGL Annual Conference

We would like to invite you to the 3rd GGL-conference that will be held on

September 29th - September 30th, 2010 in the Physics lecture hall (Heinrich-Buff-Ring 14)

The 3rd Annual GGL Conference will be held September 29 - 30 2010 in the Physics lecture hall (Heinrich-Buff-Ring 14).

The program will comprise recent results presented by doctoral researchers from all eight research sections of the International Gießen Graduate School of the Life Sciences. The sessions will be opened by invited speakers who are experts in their field and who will set the stage for the talks by doctoral students.

For each session 3-6 doctoral researchers will present their work in oral presentations and new members of the GGL will introduce their research projects in a poster exhibition.

There will be a competition for the best talk, poster and GGL photograph.

The deadline for abstract submission will be July 05 2010.

We are looking forward to a successful 3rd GGL conference this autumn!

The GGL organizing committee

• Section 1: Balaji Samikannu, Wei Fan