In the GGL, doctoral projects are embedded in topic-oriented research. Admission is international, and teaching is carried out in the English language. In association with the GGL the medical faculties offer a PhD – MD/PhD programme.

GGL Career Day 2011

Plakat Career Day 2011On February 25th 2011, the GGL Career Day takes place.
This year's topic is "International Experience - Cornerstone of Your Career". We highlight opportunities to gather international experience during your doctoral studies, as a new PostDoc, and in the long term. Two funding institutions join us as we explore opportunities and support structures within Europe.

The following speakers and topics are part of the programme:

Floris Biskamp, International Office JLU: "Why wait? Opportunities for International Experience as Doctoral Researcher and as New PostDoc"

Prof. Eveline Baumgart-Vogt: "GGL International - New International Opportunities for GGL Members"

Dr. Andreas Clausing, Leopoldina, Halle: "Funding Opportunities with the Leopoldina Akademie der Naturforscher - Requirements, Evaluations, General Tips and Tricks"

Dr. Jamilah Michel, Research Services JLU: "Going to Europe - Marie Curie Actions"

Dr. Thomas Krey, Institut Pasteur, Paris: "My European Career"

Regina Basse, Alexander von Humboldt Foundation, Bonn: "Euraxess - Your Support Platform for a European Career and Snapshot Opportunities Alexander von Humboldt Foundation"

Andrew Cerniski, English Inc. Heidelberg: "Get That Job - How to Get That First Position" (in English-Speaking Countries)

Dr. Lorna Lück: "Move to the Next Level - Next Steps after Staying Abroad and after the Career Day"

Please see here for the programme of the Second GGL Career Day.

For more information, you can also visit our information on Career Management.