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Promotionsbetreuungen

Laufende Promotionsarbeiten

Name Thema der Dissertation

Rahier, Lisa Marie (geb. Borghoff)

Prozessqualität von Bio-Lebensmitteln (Ko-Betreuung: Prof. Dr. Carola Strassner)

Chrubasik, Nadine

Nachhaltigkeitstransformation am Beispiel Hochschule

Elsner, Friederike

The role of initiatives and their human actors in sustainability transitions of food systems (Ko-Betreuung: Prof. Dr. Carola Strassner)

Jost, Sonja

Functional Foods in Europe (Ko-Betreuung: Prof. Dr. Marc Birringer)

Middendorf, Matthias

Organizing Food Sovereignty 

von Redecker, Sophie

Agrarian Humanities

Stoll, Evelyne 

Integrated analysis of dietary patterns and agricultural practices for sustainable food systems in Luxembourg (Ko-Betreuung: Dr. Christian Schader)

Supesuntorn, Kulawal (Phaiy)

Sustainability Reporting in South-East Asia

Walkiewicz, Juliana

Regionalität in der Lebensmittelversorgung

Wember, Carla

Alternative Landwirtschaft: Neuland für Geschlechterverhältnisse?


Abgeschlossene Promotionsarbeiten

Name Thema der Dissertation
Fehr, Andreas Kompostierung biogener Abfallstoffe als Ressourcenmanagement und Beitrag zum Klimaschutz (Ko-Betreuung: Prof. Dr. Hardy Vogtmann)
Ghosh, Biswaraj Controlling for Sustainability Strategies: Evidence from the UK (Ko-Betreuung: Prof. Dr. Musa Mangena)
Hahne, Janalisa

The relation of nature and food business – an investigation through ecological accounts from the food sector

Kissi, Evans Governance for Decent Work in Agricultural Globalisation (Ko-Betreuung: Prof. Dr. Emmanuel Y. Tenkorang)
Kretschmer, Sebastian Sustainable Development Goals Drivers in Food Systems (Ko-Betreuung: Prof. Dr. Johannes Kahl und Prof. Dr. Bettina Langfeldt)
Küchler, Rebekka Sustainability assessment in small and medium enterprises of the food sector (Ko-Betreuung: Prof. Dr. Birte Nicolai)
Siebert, Robin

Strategisches Framing im agrarwissenschaftlichen Diskurs um Potenziale und Unsicherheiten der neuen Methoden des Genome Editing (Ko-Betreuung: Prof. Dr. Marc Birringer)

Stefanovic, Liliana

Grundlagen zum Monitoring der UN Nachhaltigkeitsziele in ökologischen Lebensmittel- & Ernährungssystemen (Ko-Betreuung: Prof. Dr. Johannes Kahl und Prof. Dr. Freytag-Leyer)

Tran, Thuy Thanh Diffusion of Material Flow Cost Accounting and Its Contribution to Sustainable Development