Inhaltspezifische Aktionen

Promotionsbetreuungen

Laufende Promotionsarbeiten

Name Thema der Dissertation

Chrubasik, Nadine

Nachhaltigkeitstransformation am Beispiel Hochschule

Elsner, Friederike

The role of initiatives and their human actors in sustainability transitions of food systems (Ko-Betreuung: Prof. Dr. Carola Strassner)

Jost, Sonja

Functional Foods in Europe (Ko-Betreuung: Prof. Dr. Marc Birringer)

Middendorf, Matthias

Organizing Food Sovereignty (Ko-Betreuung: Prof. Dr. Theo Gottwald)

Rahier, Lisa Marie (geb. Borghoff)

Prozessqualität von Bio-Lebensmitteln (Ko-Betreuung: Prof. Dr. Carola Strassner)

von Redecker, Sophie

Agrarian Humanities

Stoll, Evelyne 

Integrated analysis of dietary patterns and agricultural practices for sustainable food systems in Luxembourg (Ko-Betreuung: Dr. Christian Schader)

Supesuntorn, Kulawal (Phaiy)

Sustainability Reporting in South-East Asia

Walkiewicz, Juliana

Regionalität in der Lebensmittelversorgung

Wember, Carla

Alternative Landwirtschaft: Neuland für Geschlechterverhältnisse?


Abgeschlossene Promotionsarbeiten

Name Thema der Dissertation
Fehr, Andreas Kompostierung biogener Abfallstoffe als Ressourcenmanagement und Beitrag zum Klimaschutz (Ko-Betreuung: Prof. Dr. Hardy Vogtmann)
Ghosh, Biswaraj Controlling for Sustainability Strategies: Evidence from the UK (Ko-Betreuung: Prof. Dr. Musa Mangena)
Hahne, Janalisa

The relation of nature and food business – an investigation through ecological accounts from the food sector

Kissi, Evans Governance for Decent Work in Agricultural Globalisation (Ko-Betreuung: Prof. Dr. Emmanuel Y. Tenkorang)
Kretschmer, Sebastian Sustainable Development Goals Drivers in Food Systems (Ko-Betreuung: Prof. Dr. Johannes Kahl und Prof. Dr. Bettina Langfeldt)
Küchler, Rebekka Sustainability assessment in small and medium enterprises of the food sector (Ko-Betreuung: Prof. Dr. Birte Nicolai)
Siebert, Robin

Strategisches Framing im agrarwissenschaftlichen Diskurs um Potenziale und Unsicherheiten der neuen Methoden des Genome Editing (Ko-Betreuung: Prof. Dr. Marc Birringer)

Stefanovic, Liliana

Grundlagen zum Monitoring der UN Nachhaltigkeitsziele in ökologischen Lebensmittel- & Ernährungssystemen (Ko-Betreuung: Prof. Dr. Johannes Kahl und Prof. Dr. Freytag-Leyer)

Tran, Thuy Thanh Diffusion of Material Flow Cost Accounting and Its Contribution to Sustainable Development